CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın yanıtlaması istemiyle Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğünde (MTA) Sayıştay Başkanlığı tarafından yapılan 2023 yılı Denetim Raporunda yer alan usulsüz işlemler ile ilgili soru önergesini TBMM Başkanlığı’na sundu.
Sayıştay’ın 2023 yılı Denetim Raporu‘nda yer alan MTA ile ilgili usulsüz işlemlerin neden daha önce herhangi bir rapora yansımadığını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a soran Doç. Dr. Gökhan Günaydın, şunları dile getirdi;
”Herhangi bir kontrol ve denetim olmadan koruyucu malzeme temin edemeyecek durumdaki firmaların da yer aldığı yardım “her yıl tekrar edilerek adeta bir maaş unsuru ve kazanılmış özlük hakkı algısına sebep olacak şekilde yapılan” uygulamasından kimlerin kazanç sağladığı aydınlatılmalıdır.”
CHP’li Günaydın’ın, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu MTA – Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü ile ilgili soru önergesi:
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar tarafından Anayasa’nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96 ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını talep ederim.
Saygılarımla.
Doç. Dr. Gökhan GÜNAYDIN
İstanbul Milletvekili – CHP Grup Başkanvekili
Bakanlığınıza bağlı Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğünde (MTA) Sayıştay Başkanlığı tarafından yapılan 2023 yılı Denetim Raporunda usulsüz işlemler yapıldığına dair tespitlerde bulunulmuştur. İlgili denetim raporunda yer alan bulguya göre, “Kurumda yapılan denetimlerde koruyucu giyim malzemesi yardımlarının ayni olarak verilmesi yerine PTT Kart üzerinden verildiği, söz konusu yardımların açık arazi şartlarında sahada görev alan-almayan ayrımı yapılmaksızın tüm personele verildiği tespit edilmiştir”. Buna göre, hizmetin gereği olarak verilmesi gereken giyim malzemesi yardımı PTT karta yüklenen limit ile kartın geçerli olduğu AVM ve mağazalarda kullanılabildiğinden üst yönetim kademesi dahil hiç görevlendirmesi olmaksızın dağıtılmıştır. Ayrıca yapılan inceleme sonucunda bu uygulamanın önceki yıllarda da yapıldığı tespit edilmiştir.
Sonuç olarak, herhangi bir kontrol ve denetim olmadan koruyucu malzeme temin edemeyecek durumdaki firmaların da yer aldığı yardım “her yıl tekrar edilerek adeta bir maaş unsuru ve kazanılmış özlük hakkı algısına sebep olacak şekilde yapılan” uygulamasından kimlerin kazanç sağladığı aydınlatılmalıdır.
Buna göre;
- Bakanlığınıza bağlı olan MTA’nın denetim raporlarına konu olan uygulaması Bakanlığınız tarafından daha önce tespit edilmiş midir? Eğer edildiyse, niçin daha önce herhangi bir rapora yansımamıştır? Edilmediyse niçin neredeyse her yıl tekrarlandığı tespit edilen bu usulsüz uygulamanın önüne geçilememiştir?
- PTT Kart üzerinden yapılan bu uygulama kaç yıldır yapılmaktadır?
- Söz konusu uygulamadan şimdiye kadar kaç personel yararlanmıştır? Bunların tekrar sayıları kaçtır?
- Kurumun yetki ve sorumlulukları çerçevesinde kaç personel koruyucu giyim malzemesi teminini hizmeti gereği yerine getirmelidir? Söz konusu yardımdan yararlanan hizmet dışı personel sayısı kaçtır?
Abone Olun:
➤ Youtube: @gokhangunaydin06
Resmi Site:
➤ Web: gokhangunaydin.net
Takip edin:
➤ Twitter: gunaydingokhan
➤ Facebook: gokhangunaydin06
➤ Instagram: gokhangunaydin06
➤ TikTok: @gokhangunaydin06
➤ Youtube: @gokhangunaydin06
Sosyal Medya Hesaplarımız