Edit Content

"Acemi Kalma Ustası"

Doç. Dr. Gökhan Günaydın

İstanbul Milletvekili
CHP Grup Başkanvekili

Kamu görevlisi bir babanın sık çıkan tayinleri nedeniyle Anadolu’yu adeta karış karış dolaşan bir ailenin içinde büyüdüm. Bu bağlamda ilk, orta ve lise öğrenimimi Zile/Tokat, Sarıkamış/Kars, Tosya/Kastamonu, Aksaray/Niğde, Ereğli/Zonguldak ve Geyve/Sakarya ilçelerinde tamamladım.

İletişim

Sosyal Medya

  1. Home
  2. »
  3. TBMM
  4. »
  5. Meclis Gündemi
  6. »
  7. Hayrabolu’daki Bir Okula 4 Tabela Asıldı!
bu içeriği paylaşın;

Hayrabolu’daki Bir Okula 4 Tabela Asıldı!

Hayrabolu'da bir binaya sığdırılan 4 okulun fotoğrafı TBMM Bütçe görüşmelerine damga vurdu.
Yazı Boyutu:
12px
32px

CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın Hayrabolu’da bir kaç ay öncesine kadar yaşanan eğitim skandalını TBMM’de Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi görüşülürken gündeme getirdi.

Partisi Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın 15 Aralık 2024 Pazar günü Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul salonunda Bütçe Görüşmeleri sırasında Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi ile ilgili yaptığı konuşmada; “Hayrabolu’nda bir okul. Burada Hisar Ortaokulu, Atatürk İlkokulu, Şehit Yunus İşcan İlkokulu, beraber, 4 tane tabela var. Bir binanın üzerinde 4 tane tabela var, 4 tane tedrisat var; yıl 2024, Hayrabolu’nda böyle. Bu tekil bir örnek mi? Merzifon’da İstiklal İlkokulunda, Abidehatun İlkokulu, Abidehatun Ortaokulu, Resmiye Mehmet Karaöz İlkokulu beraber eğitim yapıyor. Bunlar hiç kimsenin acaba rahatını kaçırmıyor mu?” ifadeleri ile AKP’lileri sert sözlerle eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın’ın genel kurul salonunda yaptığı konuşmanın tam metni;

Şimdi size bir fotoğraf göstereceğim, belki bu sizi rahatsız edebilir. Hani diyor ya arkadaşlar, 60 öğrencili dersliklerden almışlar da harika yerlere getirmişler. Bakın, burası Hayrabolu’nda bir okul. Burada Hisar Ortaokulu, Atatürk İlkokulu, Şehit Yunus İşcan İlkokulu, Şehit Yunus İsçan Ortaokulu beraber, 4 tane tabela var.

Bir binanın üzerinde 4 tane tabela var, 4 tane tedrisat var; yıl 2024, Hayrabolu’nda böyle. Bu tekil bir örnek mi?

Merzifon’da İstiklal İlkokulunda, Abidehatun İlkokulu, Abidehatun Ortaokulu, Resmiye Mehmet Karaöz İlkokulu beraber eğitim yapıyor. Bunlar hiç kimsenin acaba rahatını kaçırmıyor mu?

Arkadaşlar söylüyorlar, neymiş? CHP’li kadın sığınmaevi kapatmış. Yahu, niye kapatsın arkadaş? Hani, bu kadar mı vulgar bir politika yapacaksınız? Niye kapatmış diye döndük sorduk arkadaşlarımıza. Evet, oralarda açısından riskli binalar varmış, oralar boşaltılmış, başka yerlerde açmışlar aynısını. Bu kadar mı kaba politika yapacağız burada yani?

Kadın sığınmaevimizin sayısı artmış. Siz, kendiniz kaç tane kadın sığınmaevi açtınız, yılda ne kadar artırtınız onu anlatsanıza ya, ona ilişkin bir şey söylesenize.

Sonra, bilimsel şüphecilik denilen bir şey vardır biliyor musunuz? Hani, üniversal eğitim sisteminin temelini anlatır. TIMSS rakamlarına baktım, 4’üncü sınıf fen bilimlerinde Türkiye 44 puan artırmış, Avrupa 1’incisi olmuş, alkışlıyoruz; matematikte 84 puan artırmış, Avrupa 2’ncisi olmuş. Kim gurur duymaz? Ama “bilimsel şüphecilik” denilen bir şey var ya… Bunu sizce LGS sonuçları, YKS sonuçları, sonuçları teyit etmeli değil mi? Teyit etmeli değil mi? Neymiş sonuçları ben size söyleyeyim: 2024 YKS’de TYT matematik ortalaması 40 soruda 7,9; fen ortalaması 20 soruda 3,4. Gelelim bir de LGS’ye, 2023, 20 soruda matematik 5,95; fen 9,01.

Yahu kardeşim, her işte siyasi iletişim olur da burada da mı olur ya! Bu rakamlar birbirini teyit etmez; orası başarılı, buralar çökmüş, öyle mi? Ya, PISA skorları vardır, değil mi? PISA skorlarını hepimiz takip ediyoruz. Rakamlar burada rakamlar. Rakamlar burada, yalan söylemiyor! Bakın, 35’miş okuma becerileri 2003’te, DSP’den, ‘den ve ANAP’tan devraldığınızda -2’si ortağınız- 35’miş; bugün ne kadar? 37 ve 81 ülke arasında 36’ncısınız. Yani yirmi üç yılda yol aldığınız bir santimetre yer yok.

Peki, matematik okuryazarlığında 33’ten çıkmışsınız 39’unculuğa; kimi kandırıyorsunuz kardeşim? Fende ne yapmışsınız? 33’ten 34’e çıkmışsınız. İşte, Türkiye’nin tablosu budur. Arkadaşlar anlatıyorlar; nicel işler önemlidir. Önemsiz demedik kardeşim, tabii ki nicel işler de önemli.

Ama o nicel işleri nitel işlerle destekleyeceksin. 21’inci yüzyılda hâlâ insanlar 4 tedrisat yapmayacaklar. 21’inci yüzyılda bilimsel, laik iş yapacak çocuklar.

sınıfa giriyor, okula başlıyor. İlkokul 1’den, 1’den İngilizce öğretmeye başlıyorsunuz; çocuk liseden mezun oluyor, İngilizce bilmiyor ya! “Ya, ben bu adama bu kadar emek verdim, niye İngilizce öğretemedim?” demiyor musunuz siz kardeşim? Çocuk bilgisayar öğrenmeden çıkıyor, çocuk 20 sorudan 5 tane matematik yapamadan çıkıyor, bununla mı rekabet edeceksiniz? Ama konuşmaya gelince maşallah peynir gemisi gerçekten neredeyse lafla yürüyecek.

Dolayısıyla, gerçeklerle yüzleşin ki belki çözmeye fırsatınız olur. Bu kafayla çözemezsiniz, hepsini biz çözeceğiz.

Teşekkür ederim.

 

 

 

 

 

Haber Galeri:

Bu İçerik 133 Kez Görüntülendi.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Bu Sayfayı Paylaşın