Edit Content

"Acemi Kalma Ustası"

Doç. Dr. Gökhan Günaydın

İstanbul Milletvekili
CHP Grup Başkanvekili

Kamu görevlisi bir babanın sık çıkan tayinleri nedeniyle Anadolu’yu adeta karış karış dolaşan bir ailenin içinde büyüdüm. Bu bağlamda ilk, orta ve lise öğrenimimi Zile/Tokat, Sarıkamış/Kars, Tosya/Kastamonu, Aksaray/Niğde, Ereğli/Zonguldak ve Geyve/Sakarya ilçelerinde tamamladım.

İletişim

Sosyal Medya

  1. Home
  2. »
  3. TBMM
  4. »
  5. Meclis Gündemi
  6. »
  7. Gökhan Günaydın: Vatandaşlarımız 2014’te 38, Bugün 52 Ülkeye Gidemiyorlar
bu içeriği paylaşın;

Gökhan Günaydın: Vatandaşlarımız 2014’te 38, Bugün 52 Ülkeye Gidemiyorlar

Türkiye Yüzyılı hikayelerini anlatmayı bırakın, bunlar sansürle kapatılacak şeyler değil
Yazı Boyutu:
12px
32px

Halk Partisi Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın’ın 27 Şubat 2024 – TBMM ‘ndaki değerlendirmeleri;

27 Şubat haftasında, bir yeni ve öncesi son yasama haftasındayız.

Bu hafta, Türkiye’nin tarihi açısından anmamız gereken, çok önemli olayları barındıran bir hafta; sadece Türkiye’nin değil, bölgemizdeki kardeşlerimiz açısından da öyle. Bundan otuz bir yıl evvel Hocalı katliamında yaşamlarını yitiren kardeşlerimizi saygıyla ve rahmetle anmak isterim öncelikle.

Elbette devamında on üç yıl evvel yaşamını yitiren rahmetli Hocayı da anmak isterim. Evet, müktesebatlarımız farklı, farklı dünya görüşlerine sahibiz ama beraber olduğumuz iki önemli nokta vardır. Bunlardan bir tanesi antiemperyalist bir duruştur, sözde değil, özde antiemperyalist bir duruştur yani emperyalist ülkelerin oyuncağı olmadan, maşası olmadan bir duruş gerçekleştirebilmektir. Bunu rahmetli Erbakan ve rahmetli , Kıbrıs’ta birlikte gösterebilmişlerdir. Birileri askerden kaçıp nutuk atarken onlar Beşparmak Dağlarına ülkenin milliyetçiliğini, yurtseverliğini, bu duruşu göstermenin önemini birlikte yazabilmişlerdir.

Her ikisini de rahmetle anıyorum ve elbette Türkiye’nin sanayisizleştiği bir ortamda ulusal sanayiyi kurma konusundaki çabalarını da saygıyla anmak isterim.

Tabii, geçmişi yâd etmek çok iyi de bugüne bakmak çok daha önemli belki. Bugün ben size bir ülke ve bir halk nasıl aşağılanır onun birkaç örneğini göstereceğim. Bakın arkadaşlar, burada bir resim görüyorsunuz; tavuk kemiği 20 lira, inek kemiği 150 lira, koyun kemiği 140 lira; işte, bu memleketin düştüğü hâl. Bu nedir, biliyor musunuz? 500 liraya kıyma alamayan vatandaşın çocuğunu kandırabilmek için, suyun içinde kemik kaynatabilmek için gidip kasaptan aldığı etlerin, aslında kemiklerin fotoğrafıdır; bu utancın sahiplerinin yüzünün biraz kızarması lazım.

Peki, mesele bu fotoğrafla kalıyor mu? Size bir başka fotoğraf daha göstereyim. “Olgun sebze…” “Olgun sebze” ne demek biliyor musunuz? Adını koyalım, aslında çürümüş sebze. Burada görüyorsunuz, 650 gram çürümüş biber 9 lira, fotoğrafı da var; demek ki kilosu 11-12 lira, çürümüşünü böyle satıyorlar, adına da “olgun sebze” diyorlar. Sizden evvel var mıydı? Yoktu.

” diye anlattığınız şey maalesef vatandaşın içinde bulunduğu bu durum.

Peki, bir şey daha söyleyelim: Memleket 21 Kasım 2021’de gri listeye alındı. Kimlerle beraber alındı? Mali ve Ürdün’le birlikte çünkü Türkiye aklama ve mali suçlar açısından birinci riske sahip ülke ilan edildi. Yani, bir tarafta insanlar 1 kilo et alamazken, 1 kilo sağlam biber alamazken öbür tarafta Türkiye’yi dünyanın kara para aklama merkezi hâline döndürdünüz; bu gurur herhâlde sizin.

Peki, bu çocuklarımızı anmayalım mı? 27 Şubat 2020’de, bir gece karanlığında üzerlerine düşen bombalarla hava savunması olmadan gönderildikleri ‘de, İdlib’de şehit olan bu 34 çocuğumuzu anmayalım mı? Şehitlerimizin adlarını yavaş yavaş, sırayla sayıyorsunuz; niye bu 34 çocuğumuzun adını anmıyorsunuz?

Niye biliyor musunuz? Bunların failleri belliydi, yalnızca on iki gün sonra, 9 Mart 2020 tarihinde bu bombaları atanların kapısının önünde saatlerce bekletildiniz ve üstelik de o fotoğraflar maalesef Rus ına servis edildi. İşte, memleketi getirdiğiniz hâl budur, utanç tablosundan böyle bahsetmek lazım. Ve nihayet Türkiye’nin pasaportunun sıralaması: 2014 yılından 2024 yılına kadar… Türk vatandaşları 2014’te 38 ülkeye gidemiyorken bugün 52 ülkeye gidemiyorlar. 

Pasaportu en fazla değer kaybeden 4 ülke var: Venezuela, Türkiye, Nijerya ve Yemen yani Türkiye Yüzyılı hikâyelerini anlatmayı boş verin, bunlar sansürle kapatılabilecek şeyler değildir, Türkiye’yi getirdiğiniz tablo budur, bu tablodan bu memleketi mutlaka kurtaracağız.

Teşekkür ederim.

Haber Galeri:

Bu İçerik 914 Kez Görüntülendi.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Bu Sayfayı Paylaşın